دومین همایش بین المللی «فلسفه دین معاصر»

مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) با ارائة مقاله در همایش­های هم­سو با مأموریت­های تعریف شده این نهاد، و با هدف مشاركت در  مدیریت نظام ملی توليد علم، در این نوع همایش­ها، شرکت نموده است؛ از جمله:

markaz tahghighat

دومين همايش بين‌المللي فلسفة دين به منظور فراهم ساختن زمينة گفتگو و پژوهش‌هاي بنيادين از سوي انجمن علمی فلسفة دين ايران، در دي­ماه سال 1392، در ايران برگزار گردید.

هدف اساسي انجمن علمی فلسفة دين ايران، گسترش علمي مباحثات و تحقيقات، در حوزة فلسفة دين، ميان اساتيد و پژوهشگران كشورهای مختلف در این زمینه است. حوزة دين، دغدغة اصلي جوامع و انسان­ها در نگاه به آينده است. با توجه به محوريت دين و معنويت در دنياي آتي، انجام نشست‌ها و تحقيقات فلسفي در دين، مهمترين رويكردِ همگرايي محسوب مي‌شود. فلسفه، فرهنگ، سياست و اجتماع، در سدة حاضر، تحت تأثير دين بوده و تأملات در حوزة دين، بيشترين و نيرومندترين تأثيرات را بر جوامع، فرهنگ­ها و انسان­ها خواهد داشت. الهیات تطبیقی، علم و دین، تنوع ادیان و فلسفه دین و حکمت اسلامی از جمله محورهای این همایش هستند.

در این همایش نیز مقاله­ای با عنوان «گذر به قرائتی نوین از اگزیستانسیالیسم دین­شناخت» از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، به نگارش احمد آکوچکیان و رضوانه دستجانی مورد پذیرش و ارائه قرار گرفت.

اولین همایش ملی جامعه و فضای مجازی

markaz tahghighat همایش جامعه و فضای مجازی، با هدف ارائة دانش نوین تولید شده با رویکرد مسأله محور، در حوزه فضای مجازی و ارتباط آن با جامعه در 27 بهمن 1392 برگزار شد. فضای مجازی به عنوان فضای موازی، متفاوت و مستقل نسبت به فضای واقعی، تحولات زیادی را در همه حوزه های زندگی، از جمله شهرها و اجتماعات، فرهنگ، ارتباطات، اقتصاد و تجارت، مخابرات و بانکداری و امنیت، فراغت و سرگرمی، حوزه عمومی و خصوصی، روانشناسی شخصی و اجتماعی، رشد فردی و اجتماعی، ICT گردشگری، جنگ و دفاع، شخصیت و مصرف، کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده است. ماهیت این تغییرات به حدی پیچیده و شدید است که پی بردن به آنها نیازمند صرف وقت و هزینه پژوهشگران رشته های مختلف علمی، همکاری بین رشته ای و گاه تشخیص و شناسایی روش های تحقیق ویژه است.

محورهای اصلی این همایش عبارتند از: محور اول: فرصت ها و امکانات فضای مجازی، محور دوم: هنجارهای کنشی در فضای مجازی، محور سوم: فرهنگ و فضای مجازی و محور چهارم: روش تحقیق فضای مجازی.

در این همایش نیز مقاله­ای با عنوان «سامانه کلان­نگر احکام فقهی محتوا، منبع، مخاطبان و شاغلان رسانه در فضای مجازی» از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، به نگارش احمد آکوچکیان و زهرا نجفی، مورد پذیرش و ارائه قرار گرفت.

lمطالعه بیشتر

همایش بازتاب حکمت اسلامی در هنر و معماری

markaz tahghighatهمایش بازتاب حکمت اسلامی در هنز و معماری، با هدف فراهم آوردن بستر تعامل اندیشمندان و دانشجویان فعال در حوزه­های مختلف هنری و با محوریت حکمت اسلامی، برگزار می­گردد. هدف اصلی، شناخت ریشه­های تعامل میان حکمت و هنر و جلوه­های بروز و ظهور آن، در هنرهای سنتی تا هنر و معماری معاصر است. این همایش به همت انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس و مرکز مطالعات طرح تحول در حوزه علوم انسانی و با محوریت؛ پیوند حکمت اسلامی و هنر ایرانی، بازتاب حکمت اسلامی در شهر ایرانی ـ اسلامی، بازتاب حکمت اسلامی در معماری ایران،  بازتاب حکمت اسلامی در هنرهای کاربردی ایران و با محور ویژه بازتاب مضامین قرآنی در هنر و معماری اسلامی، در آذرماه 1392 برگزار گردید.

بازتاب حکمت اسلامی در هنر و معماری، پیوند حکمت اسلامی و هنر ایرانی، بازتاب حکمت اسلامی در شهر ایرانی ـ اسلامی، بازتاب حکمت اسلامی در معماری ایران و بازتاب حکمت اسلامی، در هنرهای کاربردی ایران، از جمله محورهای این همایش است.

در این همایش، مقاله­ ارائه شده از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) به نگارش احمد آکوچکیان و رها سعادتی، با عنوان «چیستی معرفت­شناخت حکمت هنر»، جهت ارائه پوستر، مورد پذیرش قرار گرفته است.

مطالعه بیشتر

اولین همایش بین المللی «حضرت شیخ العارفین سید صفی الدین اردبیلی در ایران»

markaz tahghighatاولین همایش بین المللی هفتصدمین سالگرد رحلت سلطان­العارفین و فقیه مجاهد شیخ صفی­الدین العلوی الحسینی الموسوی اردبیلی قدس سره، در دی­ماه سال جاری، در شهر اردبیل برگزار خواهد شد. این همایش با همکاری و مشارکت امام جمعه اردبیل، استاندار، شورای فرهنگی استان اردبیل، کتابخانه ملی ایران، مرکز مطالعات و تحقیقات شیخ صفی­الدین اردبیلی و آکادمی مطالعات ایرانی لندن، برگزار می­شود. در این همایش، دو مقاله با عناوین «تزیینات چینی­خانۀ مجموعه آرامگاهی سید صفی­الدین با تأکید بر تزیینات گچبری» و «مطالعۀ تجلی فرم محرابی در آرامگاه سیدصفی­الدین اردبیلی»، به نگارش سرکار خانم رها سعادتی، ارائه شده است.

مطالعه بیشتر

اولین همایش بین المللی«میراث مشترک ایران و هند»

markaz tahghighat esterateghikاولین همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند، با رویکرد تاریخ ادبیات، هنر، علوم و فنون، ادیان، عرفان و فلسفه برگزار می‌شود. مجمع ذخائر اسلامی و مؤسسۀ تاریخ علم و فرهنگ، نخستین همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند را، در تاریخ چهارم مهرماه سال جاری، برابر با 26 سپتامبر 2013، با هدف آشنایی با پژوهش­های جدید در گسترۀ ادب و فرهنگ ایران و هند، گفت‌وگو و تبادل نظر شرکت‌کنندگان در عرصه‌های پژوهشی، توجه خاص به حوزه‌های تطبیقی و میان‌رشته‌ای و همچنین ترغیب پژوهشگران جوان به عظمت ادبیات و تاریخ و فرهنگ مشترک ایران و هند، در شهر قم برگزار نمود.