4:29 بعد از ظهر
16 آذر 1403

تفسیر سورۀ حمد

قرآن حکیمْ کتاب آموزگار هدایت به رشد، کتاب تجربۀ زیستی هدایت به بالاترین سطح خودتوانمندی عدالت‌بنیاد (یَهدِی لِلّتی هِیَ أقوَم) و تکاپوی در صراط مستقیم با میانداری توحید حق است و در همۀ عرصه‌های حیات فردی، اجتماعی و تمدنی، بر بنیان بینش و حکمت عقلانی ـ وحیانی و قابل‌ترجمه در سنت و الگوی زیستی پایدار (سنت اولیایی ـ اوصیایی) است و این امر تا عالی‌ترین نقطۀ تکاپوی وجودی و استعانت اعتصام به وجود برتر الهی تصویر می‌شود.

 

سورۀ حمد، بر منوال حضور در هر دورۀ معاصری، اینک و در جهان جدید نیز هم‌چنان حاضر است و با انسان تازه‌ای روبه‌روست که پای به دنیای جدید گذاشته است و تعبیر، تفسیر، توقع و تدبیر تازه‌ای هم از خود و هم از دین دارد. دین الهی اکنون دربرابر این دنیای تازه با مسئله‌های تازه حاضر است و در سکوی پاسخگویی است. زبان انسان معاصری با خدای دین الهی اکنون می‌تواند با سورۀ حمد ترجمان تازه‌ای بگیرد.

 

با این رویکرد، درس‌گفتار «بالغ‌ترین آغاز برای زندگی» با تفسیر سورۀ حمد با رویکرد «تفسیر و تدبیر جهان»، «ریشه‌دهی سازوکار پیشرفت در خویش»، «ترسیم سازوکاری روشن از همۀ قرآن کریم»، «سرجمعی معنی‌دار برای همۀ عمر» و «نظریه‌ای در گذر از تناهی استعلایی انسانی به آرمان رشد» در دستور کار گروه پژوهش تفسیری قرار گرفته است.