2:45 قبل از ظهر
7 دی 1403

فهم راهبر تغییر (دیدگاه سامانه‌نگرانه در شناخت حقیقت و تحقق دین)

کتاب فهم راهبر تغییر (دیدگاه سامانه‌نگرانه در شناخت حقیقت و تحقق دین) در سال 1403 به نویسندگی احمد آکوچکیان منتشر شده است. نویسنده در این اثر به پیش‌نویسی پیشنهادی دربارۀ موضوع «اندیشۀ ترقی» پرداخته است.

مخاطب در این کتاب درخواهد یافت که خاستگاه دانش‌بنیانی راهبری دین‌شناخت تغییر و تحول و بدین سان حکمت مرجع آن «فقه دین» است. این خاستگاه معرفت‌شناخت مضمون و هویت اصیل پارادایم علم دین در چهار عرصۀ فلسفۀ دین، هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و روش‌شناسی را در معادلۀ حقیقت دین و تحقق دین به تفسیر بایستۀ معادلۀ دین و پیشرفت و تدبیر دین‌شناخت عرصه‌های فردی، اجتماعی، زیستمانی، تاریخی و تمدنی تغییر و تحول در دو مرحلۀ بینشی ـ ارزشی (رشد) و توسعه‌ای (راهبری برنامه‌ای) جهت می‌بخشد.

قرائت آغازهنگام این قلم در تحلیل معرفت‌شناخت «فقه نظام دین» در سطحی فراتر از فقه حکم در این اثر پیش‌روست. کتاب الگوی راهبری تحول  در سال 1395 گام ویرایش‌شدۀ این تحلیل آغازین است.

کتاب پیش‌رو پس از یک مدخل در شناخت و بیان آغازین مسئله به تحلیل دو گام کلان از نظریۀ جامع معرفتی پیشرفت ـ که در ادبیات قرآنی به رشد و فلاح تعبیر شده است ـ تا الگوی راهبری تحقیق و توسعه‌ای انسان و جامعۀ هدف پرداخته است:

بخش اول: اصول ابتدایی تفکر و اندیشۀ دینی در چهار فصل؛

بخش دوم: ساختار نظری فهم دین در سه فصل؛

بخش سوم: طرح کلی دین (طرح کلی مکتب اسلام) در سه فصل؛

و بخش چهارم: مدیریت توسعه در دو فصل.