آسیب‌شناسی بحران معنا در فصل روان‌‌‌نژندی با سورۀ مسد

در ادامۀ کارگاه پژوهش تفسیری سورۀ «مسد» با عنوان «از خود بیرون‌‌‌شدگی ـ فروکاهشی خود» بخش دیگری از این اثر تکمیل شد. در این نشست، موضوع آسیب‌شناسی بحران معنا در فصل روان‌نژندی که در آن به مباحث آسیب روان‌شناختی ـ جامعه‌شناختی بررسی شد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد آکوچکیان، استاد راهبر این کارگاه تفسیری گفت: حوزۀ روان‌شناسی توسعه، حوزۀ حضور این سوره است؛ یعنی نقد انسان‌شناختی مردمان در مرز میان مختصات فردی و مختصات اجتماعی. در راستای پردازش گفتمان معنی‌‌‌داری زندگی، فصل چیستی و مؤلفه‌های بحران‌‌ معنا در این سوره به‌طور ‌خاص، موردتوجه است.

وی افزود: چیستی بحران‌‌ معنا، نقد سطوح بحران‌‌ معنا، نقد مؤلفه‌ها و عوامل بحران معناداری‌‌ زندگی و نیز تحلیل پیامدهای بحران‌‌ معنا در حوزۀ روان‌شناسی توسعه، آموزه‌های اصلی این سوره هستند. این موضع‌نظر می‌تواند از مجرای دانش درون‌دینی معنی‌داری زندگی در رشته‌های دانشی روان‌شناسی محض، روان‌شناسی تربیتی، روان‌شناسی مشاوره و روان‌شناسی توسعه وارد شود.