اخلاق در مبنای فلسفۀ دین

طبق گزارش گروه پژوهشی سلامت و سبک زندگی، جناب آقای دکتر احمد آکوچکیان در یکی از نشست‌های تخصصی این گروه درمرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) به بازتعریف «دین در ترازوی اخلاق» پرداخت. طبق بیانات استاد راهبر جلسه، یک الگوی جامع تجربۀ اخلاقی در بنیان نظری از مبنای فلسفۀ زندگی ـ دینی آغاز می‌شود و در راستای خواهانی برگزیده برای زیست اخلاقی، در شخصیت فاعل انسانی شکل می‌گیرد و بدین‌سان دین در تراز اخلاق بازتعریف می‌گردد. بر این بنیان، «معرفت دین‌شناختی اخلاق» مجال حضور می‌یابد و در دو فصل پژوهش پیشینی و پسینیِ معرفت اصیل قرآن‌شناخت اخلاق و در ذیل آن، آموزه‌های علوی اخلاق، در مرز معینی با مکاتب مرسوم اخلاق دینی از اخلاق مابعدالطبیعه خواجه نصیری تا اخلاق عقلی ـ نقلی نراقی، اخلاق عرفانی و تصوفی مولوی و تا اخلاق فقهی فردی و اخیراً سیاسی مرسوم قرار می‌گیرد. بنیان هستی‌شناختی و انسان‌شناختی خودویژۀ قرآنی اخلاقْ خاستگاه دانشی الگوی مطلوب اخلاق در چهار سرفصل اخلاق فردی، اخلاق سازمانی، اخلاق اجتماعی و اخلاق تمدنی است و در برآیند این چهار حوزۀ اخلاقی، نوبت به اخلاق توسعه و اخلاق راهبردی می‌رسد.