کتاب الگوی راهبری تحول در سال 1395 با خودآگاهی به این امر نشر یافته است که تکاپوی گذار جهان معاصر اسلامی در مقتضیات جهان ایرانی به مدنیت و سامان زیستی انسانی، اجتماعی و تمدنی معیار در بزنگاه رسیدن تعامل سه جریان تمدنی ایرانی، اسلامی و غرب به یکدیگر در ذیل نظام جمهوری اسلامی ایران در آستانۀ پنجمین دهۀ خویش درآمده است و اینک پساز سطوح فراوری چندی به سامان آغازین الگوی آیندهنگار راهبردی پیشرفت درونزای خویش نیل نموده است. مباحثاتْ اکنون در این سطح است. جنبش معرفشناختی پیشرو در عرصۀ اندیشۀ دینی و دانشهای بینرشتهای، در دهههای آینده به فراوری اندیشۀ درونزای پیشرفت و بر مدار آن، بازخوانی نظریۀ مدیریت دینشناخت پیشرفت یا ولایت فقیه میانجامد. چارچوب نظاموارۀ الگوی راهبری تحول در سه لایۀ تحلیلی مبانی نظری، الگوی وضعیت مطلوب و سطوح کاربردی ـ توسعهای، بهمثابۀ مضمون الگوپردازی پیشرفت اسلامی ـ ایرانی شمرده میشود.
الگوی راهبری پیشرفت نظام بهمثابۀ منظومۀ دربردارندۀ مبانی، اصول، ارزشها، قواعد، نظامهای آرمانی، سیاستها، راهبردها، برنامهها، ساختارها، نهادها و سازوکارها و روشها، در یک بازتحلیل نظاموارهای فراخوان به سه اهتمام راهبردی در عرصۀ پیشرفتپژوهی است که در این اثر به آن پرداخته شده است:
۱. سطح اول: پردازش مبانی معرفتشناخت اندیشۀ پیشرفت بهمنظور پردازش اندیشۀ مبنای نقشۀ جامع علم و علمی (تا بر این اساس ولایتمندی اندیشۀ دینشناخت پیشرفت در تفسیر مضمون اصیل نظریۀ جمهوری اسلامی ایران منقح شود)؛
۲. سطح دوم: پردازش الگوی وضعیت مطلوب فردی، اجتماعی و تمدنی با محوریت الگوی سبک زندگی؛
۳. سطح سوم: گذار به عرصۀ مدیریت آیندهنگار راهبردی و سطوح گوناگون تحقیق و توسعۀ ملی برای پیادهسازی وضعیت مطلوب.