الگوی تنزیلی قرآن کریم در فرآیند آینده‌نگاری راهبردی

در ادامۀ سلسله‌نشست‌های کارگاه پژوهشی «الگوی تنزیلی قرآن کریم در فرآیند آینده‌نگاری راهبردی» به تبیین جایگاه الگوی تنزیلی و سهم‌تأثیر آن در مرجعیت سنت نبوی و اولیایی و گذار به الگوی آینده‌نگار راهبردی پرداخته شد. دبیر این کارگاه، حجت‌الاسلام‌والسلمین احمد آکوچکیان گفت: الگوی تنزیلی چشم‌انداز تازه‌ای پیش روی روش‌‌شناسی تفسیر، دانش تمدنی، نظام توسعه‌‌ای مدیریت دین‌شناخت تحقیق و توسعه و گفتمان‌پردازی ولایت فقه‌بنیان می‌گذارد؛ چراکه الگوی تنزیلی قرآن کریم، منطق آینده‌نگار راهبردی تولید تاریخ و تمدن در جامعۀ بشری است. وی افزود: مطالعات آینده‌‌نگار راهبردی در فضای اندیشه‌ای و گفتمانی دین‌‌شناخت پیشرفت، به‌ناگزیر وام‌دار الگوی قرآن‌‌پژوهی تنزیلی است.

در این نشست، جای‌مندی الگوی تنزیلی در گذار از نظریۀ دین‌شناخت پیشرفت به الگوی راهبری تحول و تحقق ولایتمندی فقه و حکمت قرآنی ـ اوصیایی تبیین گردید. دبیر جلسه گفت: تحقق نظام مدنیتی و حاکمیتی جمهوری اسلامی حاجتمند این منطق مبنا در نظام تحقیق و توسعۀ خویش است.