با در اختیار داشتن سه سطح مفهومی، نظریهای و روششناختی، میتوان به پردازش الگوی مدیریت قرآنشناخت پیشرفت بهمثابۀ سند مرجع پردازش الگوی آیندهگار مدیریت راهبردی اهتمام ورزید. اولین گام گفتوگو در عرصۀ مدیریت قرآنشناخت پیشرفت، از مفهومشناسی تا ورود به مقولۀ آیندهنگاری راهبردی و توسعۀ عدالتبنیان تا ایدۀ مدیریت راهبردی فرهنگی را شامل است.
کتاب الگوی مدیریت قرآنشناخت پیشرفت؛ جریان تفکر استراتژیک تا مدیریت استراتژیک بهعنوان کتاب پنجم از مجموعه گفتوگوهای همافزایی «نظریۀ تفسیری پیشرفتشناخت» میکوشد تا با گفتوگوی مشترک میان اهلنظر در این عرصه کارکرد فراتفسیری اندیشه و دانش تفسیری و نظریۀ تفسیر پیشرفتشناخت را در فراوری تفکر استراتژیک به برنامهریزی و مدیریت آیندهنگار راهبردی به میان آورد. در این راستا، این اثر در گفتوگویی همافزا در سال 1400، با تدبیر و قلم استاد احمدآکوچکیان، میزبان شفاهی و مکتوب استادان و اندیشمندان دکتر علیاصغر پورعزت، دکتر حسین میرمعزی، دکتر علینقی مشایخی، دکتر حسن بنیانیان، دکتر مهدی ناظمی، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر غلامرضا بهروزیلک، دکتر اسحاق صلاحی کجور، دکتر غلامرضا گودرزی و زندهیاد دکتر حسین خزایی بوده، و از سوی ایشان سامان یافته و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
سؤال اصلی در این گفتوگوی همافزایی سؤال از امکان فراوری یک الگوی خودویژه در راهبری تحول آیندهنگار از متن قرآن کریم بهمنظور تحقق ولایتمندی آن است. الگویی که بهمدد آن بتوان با فرایند نظامشناسی و نظامسازیْ سازوکار پیشرفت را به سامان تفسیری و تدبیری آورد.