اولین کنفرانس قرآن‌پژوهی پیشرفت و روش‌شناسی تفسیر

نخستین کنفرانس ملی قرآن‌پژوهی پیشرفت، چهارشنبه 20اردیبهشت، با حضور جمعی از صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه، در مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) برگزار شد. حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد آکوچکیان، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) و دبیر علمی این کنفرانس، در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت توجه به مفاهیم تفسیری قرآن اظهار داشت: بازخوانی اندیشه‌های برگرفته از دین و تفسیر قرآن نیازمند بازنگری است.

دبیر علمی کنفرانس، هدف از برگزاری این همایش را تحول در تفکرات قرآنی دانست و افزود: باید تولیدات نظری را برای روشن‌شدن راه مردم افزایش داد و ما در مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) به‌دنبال آن هستیم. پاسخ‌گویی به نسل تشنۀ امروز که به‌دنبال خلاقیت و امنیت است، از افتخارات این مرکز تحقیقاتی است.

وی با بیان اینکه تفکر تفسیری در رسیدن به مدل عملیاتی مهم است، خاطرنشان کرد: نظریۀ کلان تفسیری پیشرفت، روش‌شناسی و کارکرد تفاسیر سه عرصۀ بحث در این کنفرانس است.

گفتنی است: اولین کنفرانس قرآن‌پژوهی پیشرفت و روش‌شناسی تفسیر با حضور استادان احمد مبلغی، محمدتقی سبحانی، عبدالکریم بهجت‌پور، سعید بهمنی، حسین علوی مهر، محمدباقر سعیدی روشن، سیدمحمدعلی ایازی، سیدمحمود طیب حسینی، جعفر نکونام، تقی آزاد ارمکی، سلیمان خاکبان، بیژن عبدالکریمی، حسن بنیانیان، مهدی ناظمی اردکانی، غلام‌رضا بهروزی لک، حسین خزایی، حسین میرمعزی، غلام‌رضا گودرزی و… در حال برگزاری است. در این همایش، دبیرخانۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ شورای توسعۀ فرهنگ قرآنی، معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC)، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه قم، انجمن قرآن‌پژوهی حوزۀ علمیه قم، مؤسسۀ تمهید، مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و مرکز آموزش تخصصی تفسیر و علوم قرآن در برپایی این همایش مشارکت دارند.

این کنفرانس ملی طی دو روز و در شش محور زیر برگزار می‌شود:

1. رویکرد به مکتب قرآن‌شناخت پیشرفت؛
  2. بازخوانی روش‌شناسی مکتب تفسیر پیشرفت‌شناخت؛
  3. نظریه‌شناسی قرآن‌پژوهی پیشرفت و تفسیر پیشرفت‌شناخت؛
  4. نظریۀ علوم انسانی قرآن‌بنیان؛
  5. مدیریت قرآن‌شناخت پیشرفت و ایدۀ اقتدار توسعه‌ای؛

6.گفتمان پیشرفت و تجربۀ هنری.

ادامۀ اخبار: سایت کنفرانس