بازخوانی روش‌شناخت دستگاه عظیم ولایت

در یکی از نشست‌های گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، ضمن بحث دربارۀ اندیشۀ دین‌شناخت ‌پیشرفت در دورۀ معاصر به بازخوانی روش‌شناخت «اصل ولایت فقه دین» در عرصۀ دستگاه عظیم ولایت پرداخته شد. دراین‌باره جناب حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر احمد آکوچکیان تصریح کرد:

اندیشۀ دین‌شناخت پیشرفت یا «فقه در دین» اینک و در دورۀ معاصر با جریان در متن اندیشۀ مدیریت آینده‌نگار راهبردی در حال یک بازخوانی روش‌شناخت قابل‌تأمل است. از این رهگذر، اصل ولایت در نظریۀ ولایت فقیه با ارجاع نظریۀ «ولایت فقه در دین» به منطق و میدان معنی‌شناختی «مدیریت راهبردی» در همۀ ساحات زیست انسانی و سازمانی و اجتماعی از سوی فاعلان انسانی و اجتماعی میل می‌کند، در این صورت ولی فقیه رأس راهبردی نظام مدیریت راهبردی محسوب می‌شود. فرهنگ در منظومۀ ساختاری نظریۀ مدیریتِ تغییر به‌مثابۀ میدان جریان آن نظام اندیشه‌ای و دانشی به ساحت دانش عامه تا رسم زیست اجتماعی در میدان مناسبات اجتماعی در خط رویکرد این نظام تحلیل می‌گردد. بدین‌سان دستگاه عظیم ولایت مجموعه‌ای از دستگاه‌های اندیشه‌پرداز و بر مدار آن تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در همۀ سطوح و عرصه‌های انسانی و اجتماعی است که در رأس آن‌ رهبری قرار دارد. رأس راهبردی دربرابر هستۀ عملیاتی جای دارد و همان نظام مدیریت راهبردی سازمان است.