تجربه‌های گذار از سده‌های مختلف انقلاب اسلامی

طبق آخرین اخبار دریافت‌شده از نشست مشترک گروه پژوهش‌های راهبردی و گروه پژوهش‌های نظری استاد راهبر جلسه چنین بیان کرد:

تطور تاریخی عصر انقلاب اسلامی در نیم‌ سدۀ آغازین خویش با تجربۀ گذار از لایه‌های رویین‌تر اندیشه و تجربۀ جمهوری اسلامی یعنی انقلاب سیاسی و خاستگاه آن یعنی انقلاب فرهنگی تا طرح ایدۀ جنبش نرم‌افزاری و بسط مرزهای دانشْ اینک در سالیان پایانی دورۀ اول خویش به ضرورت الگوی مستند پیشرفت اسلامی ـ ایرانی رسیده است. در پایان این دوره، به‌تدریج قاعدۀ معرفت‌شناختی این تجربۀ بلند معاصری در نشو‌و‌نمای آغازین خویش است. نظام انقلاب تولید علم چنان‌چه بر بنیان بازخوانی درون‌اقلیمی معرفت‌شناختی معطوف به اندیشۀ دین‌شناخت پیشرفت استوار گردد، تکاپوی دستیابی به الگوی دانش ولایتمند «نقشۀ جامع علم» یا «الگوی اندیشه و دانش معطوف به رشد ـ توسعه» و به‌ کمک آن، دستیابی به گفتمان درون‌‌زای جمهوری اسلامی و درون‌‌دینی از «توسعۀ دانش دین‌بنیاد» یا «توسعۀ حکمت‌بنیان» یا «توسعۀ تفقه در دین‌بنیان» ممکن خواهد بود.