دانش تفسیر و مکتب قرآن‌شناخت اندیشۀ پیشرفت

جناب حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد آکوچکیان دوران معاصر را، دوران فرآوری عالَم‌گیر تفکر و گفتمان پیشرفت دانش‌بنیان دانستند. ایشان اشاره داشتند که بالغ‌ترین مکتب دانشی و بر بنیان آن، بالغ‌ترین مکتب رشد ـ توسعۀ دانش‌بنیان، میان‌دار قطعی پیشرفت‌خواهی بشری در جهان پیش رو خواهد بود و شرط معاصری حضور برتر جامعه‌ساز و تمدن‌آفرین دانش‌های درون‌دینی ـ و به‌طور خاص علوم انسانی اسلامی ـ نیز از این رهگذر، وام‌دار قابلیت دانش‌پردازی قرآنی و دینی پیشرفت‌شناخت از سویی و پیشرفت‌پژوهی دین‌شناخت از سویی دیگر است و دانش تفسیر به‌عنوان فاخرترین دانش در میان این معارف، عهده‌دار به دست دادن مکتب قرآن‌شناخت اندیشۀ پیشرفت محسوب می‌شود. جهان امروز، حاجت‌مندِ هر روز خودآگاه‌تر حضور منطق قرآن‌شناخت پیشرفت است و دانش تفسیر، متکفل ناگزیر پاسخ‌گویی به این نیاز است.