شرحی نو و جدید بر صحیفۀ سجادیه؛ راهبردهای قله‌های زندگی

به گزارش دبیر گروه اخلاق و عرفان، «راهبردهای قله‌های زندگی» عنوان اثر بدیعی است که در دستور کار مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) قرار گرفته است. این کتاب با رویکرد فلسفۀ هنجارین ـ روانشناسی کمال (کاوش فلسفه‌ای برای زندگی) در ترکیب با ایدۀ آینده‌نگاری راهبردی در حال تدوین است؛ رویکردی که تاکنون در تحلیل آموزه‌های نیایشی به کار بسته نشده است و در این اثر به بوتۀ آزمون خواهد آمد.

نویسندۀ کتاب، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد آکوچکیان، دربارۀ این کتاب گفت: نیت و عزم کتاب «راهبردهای قله‌های زندگی» نشان‌دادن رازی است که سالک رهروی سجادی با زندگی‌اش آفریده است، رازی که لذت معنی‌داری زندگی و آفریدن نیک‌بختی را برای میلیاردها انسان به ارمغان می‌آورد. صحیفۀ سجادیه پنجاه‌وچهار نیایش کاربردی برای زندگی دارد، هر نیایشی برای خویش یک جنس از تجربه‌های بایسته و ناگزیر در اوج زندگی است که در منظومۀ جامع خود، قله‌های اصلی جریان بلوغ را نشانه کرده‌اند؛ گویا که منظومۀ جامع یک زندگی بالغ، پنجاه‌وچهار قلۀ حداقلی دارد که برای هر قله هم راهبردهای خاصی وجود دارد. این منظومه، منظومۀ سبک زندگی سجادی نام دارد و با لحاظ این اصل نظری که مکتب نیایش امام سجاد (ع)، مقسم انسان‌شناخت تمامی شیوه‌‌های متنوع حاضر در سنت آل‌البیت (ع) است، می‌‌توان از منظومۀ سبک زندگی مبنا نیز سخن گفت.