وجوه الگوی اسلامی‌ ـ ایرانی پیشرفت

به گزارش گروه پژوهش راهبردی تحقیق و توسعه و مطالعات راهبردی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، در نشستی موضوع محوری «وجوه الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت» بررسی شد. براساس نظر احمد آکوچکیان ما «الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت» را می­‌خواهیم و به تجربه در فرایند مدیریت سه‌دهۀ انقلاب اسلامی دریافته‌ایم كه الگوی مزبور سامانه‌ای سه‌وجهی از تحلیل وضعیت مطلوب (و البته فراتر از فصل بایدهای رفتاری موضوعِ شناخته‌ای مرسومِ فقه احكام) تا شناخت انتقادی ـ توصیفی وضعیت موجود تا الگوی عملی (اهداف عملیاتی تا سیاست­‌ها و راهبردها و برنامه‌های) توسعه با یک نظام اداركی مبنا است. دانش فراگیرِ همۀ این وجوه و لایه‌ها، دانش مبنای راهبری دین‌شناختی تحقیق و توسعه‌ای رو به آرمان رشد است. این دانش ولایت دارد و نظام و نهاد دانشی آن ولایتمدار است. در ادبیات دینی این جریان اندیشه‌ای تفقه در دین و آن دانش جامع همان «فقه در دین» نام­ دارد. اندیشۀ اجتهادی نیز در این راستا تحلیل معرفت‌شناختی می‌شود.