پژوهش تفسیری در آستانۀ گذار به عرصه‌ای تازه‌

در یکی از نشست‌های اخیر گروه پژوهش تفسیری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد آکوچکیان بیان داشتند که: پژوهش تفسیری با رویکرد بایستۀ مسئله‌پژوهی رشد – توسعه، در آستانۀ گذار به عرصۀتازه‌تری از جایگاه معرفت‌شناختی خویش است. عرصه‌ای با ویژگی‌های برجستۀ چندی چونان:

1. بازخوانی معرفت‌شناختی نظام فهم تفسیری با محوریت اندیشۀ قرآن‌شناخت پیشرفت (رشد ـ توسعه)، در رویکرد به دو ایدۀ نقشۀ جامع علم (نظام ملی تولید علم) و نقشۀ جامع علمی (نظام ملی پیشرفت دانش‌بنیان) در هر سه رویکرد پژوهش ترتیبی و تنزیلی و موضوعی قرآن کریم؛

2. در میان آمدن و کاربرد سامانۀ جامع‌تری از اصول روش‌شناسی پژوهشِ رشد ـ توسعه‌نگر تفسیر از رویکرد پژوهش مسئله‌نگر تا کاربرد روش‌شناسی‌های نوینی چون روش‌شناسی دیدگاه سیستمی و روش‌شناسی تحلیل معانی و آینده‌نگار راهبردی.