کتاب «مدیریت دین‌شناخت پیشرفت» در آستانۀ ویرایش نهایی

کتاب «مدیریت دین‌شناخت پیشرفت» در آستانۀ ویرایش نهایی گروه راهبردی تحقیق و توسعه و مطالعات راهبردی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) قرار گرفت. این کتاب به‌اهتمام احمد آکوچکیان در قالب مجموعه گفت‌وگوهای هم‌افزایی با برخی از صاحب‌نظران حوزوی و دانشگاهی حوزۀ مدیریت تدوین شده است.

این اثر با این رویکرد شکل گرفته است که با در اختیارداشتن نظام مفاهیم مبنا از «نظریۀ قرآن‌شناخت پیشرفت و پیشرفت‌شناخت قرآنی» و مکتب کارکردی فراگیر آن و نیز روش‌شناسی پردازش نظام اندیشه‌ای پیشرفت‌نگر، می‌توان به عرصۀ فراتفسیر تدبیر عینیت وارد شد. فهمی از تفسیر و فهمی از قرآن کریم که می‌تواند به‌مدد نظریۀ مرجع و مدل مفهومیِ مبتنی بر آن، در فرآیند مدیریت عملیات توسعه‌ای راهبردی وارد شود و یک الگوی راهبری تحول را ارائه دهد که به‌مدد این الگوی جامع بتوان:

1. مبانی پارادایمی لازم را برای نظام‌شناسی و سپس نظام‌سازی مبتنی بر آن، در تحلیل و مدیریت نظام مسائل مورد‌نظر به دست داد؛

2. نظام مطلوب ارزش‌داورانۀ شبکۀ درونی آرمان رشد را در راستای مبانی پارادایمی یادشده، بسامان آورد؛

3. به نقد وضعیت موجود انسان، جامعه و تمدن موضوع بررسی پرداخت؛

4. و در نهایت سامانۀ آینده‌نگاری راهبردی را پیش روی صف فعالان تغییر فردی و اجتماعی و تمدنی قرار داد؛

5. و عهده‌دار پایش وضعیت موجود و لایه‌های چهارگانۀ پیشین بود.