به گزارش گروه سبک زندگی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، طراحی رشتۀ مهندسی سبک زندگی سالم عنوان پروژهای است که به راهبری دکتر احمد آکوچکیان، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) و به سفارش دانشگاه علوم پزشکی همدان در دستور کار این گروه پژوهشی قرار گرفته است.
احمد آکوچکیان «برترین چشمانداز نظریهای ـ اقدامی به نظام ملی سلامت با تأکید بر مقولۀ دین و سلامت چیست؟» را سؤال محوری این نشست دانست و گفت: نظام ملی و الگوی دانشی سلامت بر بنیان اندیشه و الگوی پیشرفت بازتحلیل میگردد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) اذعان کرد: در همۀ حوزههای تولید دانش و از جملۀ حوزۀ دانش سلامت، بهمنظور بسامانآوری مدیریت اندیشه و دانش دینشناختی پیشرفت معاصر بایستی به دو مأموریت راهبردی توجه کرد:
1. بسامانآوری نظام تولید دانش دینشناختی رشدنگر و توسعهنگر (رشد برنامهمند) که برای دستیابی به آن باید به یک نقشۀ جامع و الگوی تولید اندیشه و دانش دینشناختی پیشرفتِ رشد ـ توسعهنگر با نظر به محوریت نظام ملی سلامت و سبک زندگی پرداخت؛
2. بسامانآوری نظام تحقیق و توسعه، حاکمیت، جمهوریت و مدنیت (دولت ـ ملت) و پیشرفت دانش دینبنیان با نظر به محوریت نظام ملی سلامت و سبک زندگی؛ چراکه حیات و تحقق حقانیت اصل نظام، در گروی پردازش این سامانۀ هماهنگ و نظامواره است.
استاد راهبر پروژه در پایان نشست گفت: سهم نسبت «نقشۀ جامع علم» و «نقشۀ جامع علمی» در سامانبخشی نظریۀ جمهوری اسلامی در ذیل اندیشه و الگوی پیشرفت دانشبنیان معلوم میگردد. این دو نقشه، مستند به یک نگاشت مسیر جامع، دو سطح دانشی و توسعهای دکترین پیشرفت را در نظام جمهوری اسلامی ایران رقم میزنند که در افق میانمدت، مستند پردازش سند چشمانداز بیستسالۀ توسعۀ کشور هستند و بایستی با نظر به محوریت نظام ملی سلامت و سبک زندگی طراحی شوند.